1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Светлана Жекова участва в церемония за връчване на ключове на специализирана техника за предотвратяване и борба с наводненията

Министър Светлана Жекова участва в церемония за връчване на ключове на специализирана техника за предотвратяване и борба с наводненията

Оборудването се предоставя по проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013"

Министърът на околната среда и водите Светлана Жекова взе участие в церемония за представяне и връчване на ключовете на специализирана техника и оборудване за предотвратяване и борба с наводненията по проект „Повишаване капацитета на териториалните структури на ГДПБЗН-МВР за реакция при наводнения“. Проектът е на стойност 97.3 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. На церемонията присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Хаджихристев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и главен комисар и директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР Николай Николов.

Министър Жекова благодари на екипа на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за извършената работа и положените усилия. „Вярвам, че единствено с активното участие на институции и граждани, бихме могли заедно да работим и да постигнем по-сигурна  защита на населението в една по-благоприятна околна среда“,  посочи в заключение тя.

По проекта са доставени верижни булдозери, автомобили с повишена проходимост, хидромоторни помпи – контейнерен тип и возими моторни помпи. Целта на проекта е осигуряване на специализирана техника и оборудване за предотвратяване и борба с наводненията, създаване на единна спасителна система, както и повишаване капацитета за управление и оперативна защита при наводнения на ниво ЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.