1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева ще участва в заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство

Министър Танева ще участва в заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство

Ще се обсъди ситуацията с продължаващото руско ембарго и съсътоянието на сектор Мляко

Днес, 7 септември 2015 г. министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще вземе участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел.

На срещата ще се обсъди ситуацията с продължаващото руско ембарго и развитието на пазарите на селскостопански продукти, включително и сектор „Мляко“.

Министър Танева се надява, че на предстоящия Съвета на министрите ще се вземе решение за допълнителен набор от мерки, които ще се отнасят за българското млечно животновъдство, да може секторът да получи реална помощ.

Припомняме, че за днес е насрочен и протест на животновъди в Брюксел. Представители на близо 20 браншови организации от България ще се присъединят към еврпейския фермерски протест. Животновъдите са внесли свои декларации с конкретни искания до ЕК за отпускане на извънредна помощ в размер на не по-малко от 700 евро на крава и бивол и 100 евро на овца и коза. Друго искане е защитна цена от 35 цента за суровото краве и козе мляко и 70 цента -  за овчето и биволското.

Кореспондентът на Агро ТВ Ваня Манолова ще следи ситуацията в Брюксел. Очаквайте подробности в новините.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.