1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Василева се срещна с директорите на Европейската климатична фондация и Европейския институт за енергийни характеристики на сградите

Министър Василева се срещна с директорите на Европейската климатична фондация и Европейския институт за енергийни характеристики на сградите

Снимка:

Срещата бе във връзка с проекта на BPIE за техническа подкрепа на правителството по Програмата за енергийна ефективност

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева се срещна с Кристофър Улф - управляващ директор на Европейската климатична фондация (ECF) и с Оливър Рапф - диерктор на Европейския институт за енергийни характеристики на сградите (BPIE).

Срещата бе във връзка с проекта на BPIE за техническа подкрепа на правителството по Програмата за енергийна ефективност. На нея бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между Министерство на околната среда и водите и  двете организации с оглед енергийната ефективност на сградите и по-доброто качество на въздуха в населените места. В разговора участваха експерти от МОСВ и представители на двете европейски организации и неправителствения сектор.

ECF е фондация, която работи в сътрудничество с Европейските институции за разработването на европейски  енергийни политики от гледна точка на намаляването на въглеродните емисии.

BPIE  е водещ европейски институт, който работи политиките в сферата на  политиките за енергийната ефективност и конкретно разработва предложения за изграждането на енергийно ефективна  градска среда и транспортни системи. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.