1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Вътев обсъди възможностите за обмен на студенти с представители на Американския земеделски колеж в Солун

Министър Вътев обсъди възможностите за обмен на студенти с представители на Американския земеделски колеж в Солун

Министърът на земеделието запозна гостите със специалностите в българските университети и гимназии, обучаващи студенти и ученици в областта на земеделието и храните

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди възможностите за бъдещо сътрудничество и обмен на студенти, ученици и преподаватели с представители на Американския земеделски колеж „Димитрис Перотис“ в Солун, на среща в МЗХ.

Д-р Джеф Лансдейл, президент на колежа, посочи, че мисията на учебното заведение е да покаже на младите хора, че земеделието е достойна и привлекателна професия, да ги научи да работят в екип и на предприемачески умения, като по време на обучението получените знания се прилагат на практика в учебната база.  

„Българската аграрна наука е на световно ниво“, заяви министър Вътев. Той коментира, че подготовката в земеделските гимназии и висши училища трябва да е ориентирана към практиката и за младите хора е важно да са запознати цялостно не само с процеса на производство, но и с предлагането на продукцията на пазара.

Министърът на земеделието запозна гостите със специалностите в българските университети и гимназии, обучаващи студенти и ученици в областта на земеделието и храните, и отбеляза, че привличането на младежите в аграрните специалности е от ключово значение за подобряване на демографската ситуация в селските райони.

Обсъдено беше още в бъдеще да се организират опознавателни посещения на ученици, преподаватели и студенти, както и участието в специализирани земеделски изложения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.