1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министерството на околната среда и водите е изпратило становища до осем институции във връзка с добива на газ в Генерал Тошево

Министерството на околната среда и водите е изпратило становища до осем институции във връзка с добива на газ в Генерал Тошево

Приоритет на правителството е запазването на здравето и живота на хората

Министерството на околната среда и водите е изпратило становища до осем институции във връзка с добива на газ в Генерал Тошево. Докато не се събере информация по всички подадени сигнали няма да се предприема оценка на въздействието върху околната среда, заяви екоминистърът Нено Димов. Той увери, че приоритет на правителството е запазването на здравето и живота на хората.

Министърът подчерта, че съобразяването с резултата от местния референдум не е задължително при оценката на въздействието върху околната среда. Припомням, че 96 процента от гласувалите са против добива на газ в община Генерал Тошево.

От министерството на енергетиката заявиха, че няма да предприемат никакви действия по издаване на търговско открие за добивни дейности в блок „Добрич“ преди окончателно решение по Оценка на въздействие върху околната среда от РИОСВ – Варна. Нено Димов коментира и горещата тема от последната седмица, а именно изграждането на втори кабинков лифт в скизоната на Банско.

Природозащитници излизат на протест в десет български града. Те настояват за отхвърляне на решението на МС от 28 декември миналата година за промяна в плана за управление на НП „Пирин“ от 2004 и за оставката на министър Нено Димов.

Aвтор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.