1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Мирослав Николов: Не виждам основание да подавам оставка

Мирослав Николов: Не виждам основание да подавам оставка

Снимка:

Ръководството на ДФЗ е изпълнило всички ангажименти към земеделците

Директорът на ДФ "Земеделие" Мирослав Николов не вижда основание да подава оставка. Той е на мнение, че това е първото ръководство, което е изпълнило всички ангажименти към земеделците.

Мирослав Николов коментира, че ръководството на Фонд „Земеделие“  е разплатило всички пари и той в лицето си на изпълнителен директор е изпълнил ангажиментите си към земеделските производители. По думите му през последните месеци се води кампания за дискредитиране на ръководството на Фонда, съобщава телевизя Агро ТВ.

Николов вижда вероятност в момента да се води политическа битка за овладяване на ДФЗ, защото това е едно от звената с най-голям ресурс. Годишният бюджет, с който разполага Фондът е над 2 млрд. лв.

Николов определя като странни опитите за смяна на ръководството точно преди оставката на правителството, „в момент, в който държавата е поставила под карта около 2,5 млрд. лв., които са залог за следващи авансови плащания“.

Според Николов, може би точно поради тази причина сега шефовете на ДФЗ били политически неудобни. „Може би се цели да се сложат послушни хора, които да осигуряват финансиране на определени политически кръгове, да не бъдат експерти начело на Фонда“, предполага Николов. Припомняме, че земеделският министър Димитър Греков заяви, че на Управителен съвет на Фонда ще поиска оставката на ръководството.

Видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.