1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Млечни квоти ще се продават на борсата от септември

Млечни квоти ще се продават на борсата от септември

Крайния срок за подаване на документи е до 15 ноември 2011 година

Млекопроизводителите с нереализирани на пазара индивидуални млечни квоти и тези, които не са изпълнили част от своите квоти, могат да се освободят от тях чрез отворената в Разплащателната агенция Квотна борса. Документи за продажба на млечни квоти ще се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие” от 1 септември до 15 ноември 2011 г.

Квотната борса в ДФ „Земеделие” за трета поредна година отваря врати, тя представлява процедура за покупко-продажба на млечни квоти на фиксирани цени. Министърът на земеделието и храните утвърди за квотната 2011-2012 година фиксирана цена от 0,07 лева за килограм краве мляко за доставки и за директни продажби. Производителите, които искат да закупят индивидуална млечна квота, могат да кандидатстват във фонда до 30 август т. г.

Съществуват два вида индивидуални квоти. С първата – за доставки, се разрешава всяка доставка на мляко от производител на изкупвач. Втората квота е за директни продажби и регулира продажбата или предаването на мляко директно от производител към потребител. Всеки животновъд, в зависимост от нуждите на своето стопанство, може да притежава и двата вида квоти.

До 30 септември ДФ „Земеделие” ще публикува на интернет страницата си заявените за закупуване индивидуални млечни квоти.  

Заявленията за продажба на индивидуална квота ще са налични във всяка областна дирекция.

Те могат да бъдат изтеглени и на следния адрес...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.