1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Морската Гара в Бургас посреща интерактивна изложба за Атанасовско езеро

Морската Гара в Бургас посреща интерактивна изложба за Атанасовско езеро

Изложбата се реализира в рамките на проекта „Солта на живота“, финансиран по Програма LIFE+ на ЕС

Пристанище Бургас отвори вратите на Морската гара за граждани и гости на града, за да предостави пространство за едно културно и природозащитно събитие, каквото е тази специална изложба. Така удоволствието от разходката покрай морето, може да се съчетае с преживяването на една по-различна изложба, която е създадена да пътува, но в същото време да информира, да забавлява и да обучава – по един нов и приятен начин.

Това е изложба, върху която работихме упорито през последните месеци. Изложба, чрез която искахме да покажем нашия поглед върху Лагуната - приказното езеро на птиците, солта, слънцето и цветните води. Езерото, в което се оглежда Бургас и без което градът не би бил себе си. Така го виждаме Атанасовското езеро ние - екипът на проект „Солта на живота“! Езеро, изтъкано от сложни и често невидими връзки и отношения, езерото на вечните кръговрати и на възможния баланс между природата и човека. И такова искаме да ви го покажем – нашето СимБиотично езеро!

Изложбата „симБиотично“ е изработена от бургаски автори - младите и креативни творци Мариана Сърбова от „Хамалогика“, Диана Павлова от БФБ, Недко Николов и Галина Милкова от „Think Forward”.

Пътуването на изложбата започва от Бургас - градът на Атанасовско езеро и тук тя може да бъде видяна всеки ден от 28 април до 13 май 2015 г. от 10:00 до 18:00 часа.

Изложбата се реализира в рамките на проекта „Солта на живота“, финансиран по Програма LIFE+ на ЕС. Той се изпълнява от Българска Фондация Биоразнообразие, БДЗП и Черноморски солници АД.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.