1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МОСВ ще финансира проекти за деца

МОСВ ще финансира проекти за деца

Крайният срок за изпращане на проектите е 20-ти февруари

Министерството на околната среда и водите ще финансира малки проекти в тазгодишната кампанията "За чиста околна среда-2015". Темата, по която могат да пишат проекти училища, детски градини и обединени детски комплекси е "Обичам природата – и аз участвам".

Училища и детски градини, които са участвали в предишните кампании през тази година няма да могат да участват – такова условие са поставили Екоминистерството и предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, които осигуряват парите.

Целта е повече образователни институции да се възползват от предоставените средства. Максималната стойност на проектите е 5000 лева с ДДС, а от тях се очаква да повишават екологичната култура на учениците. Озеленяване, купуване на спортни уреди и съоръжения за игра на открито, създаване на еко-кът, дипляни, информационни брошури, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия са допустимите за финансиране дейности.

С проектите няма да се плащат семинари, озвучаване, командировки, възнаграждения, хонорари, административни и лекторски разходи. Крайният срок за изпращане на проектите е 20-ти февруари, а на 3-ти април ще стане ясно кои проекти са одобрени, обещават организаторите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.