1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МОСВ спира строежа на къмпинг „Юг“

МОСВ спира строежа на къмпинг „Юг“

Снимка:

Не е спазен Закона за биологичното разнообразие

„Днес ще бъде издадена принудителна административна мярка за спиране на строителството до плажа „Корал”, защото има порок в процедурата, не е спазен Закона за биологичното разнообразие”, съобщи по Нова телeвизия министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

 „Имаме изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов и МОСВ и МРРБ да предприемем всички действия, така че да бъде спряно строителството”, обясни Василева. „Община Царево е казала, че мястото, където се строи в момента,  е урбанизирана територия, разрешението за строеж  от 2012 година се оспорваше от ДНСК, но съдът се е произнесе, че това разрешение е валидно”, напомни министърът на околната среда. 

Създадена е комисия от експерти на МОСВ, МРРБ, ДНСК,  Агенцията по кадастъра и БАН, която ще трябва да установи дали се строи върху дюни или не. „Аз смятам, че трябва да бъде премахнат бетона, разпореждането на премиера е да се предприемат всички мерки”, каза министърът на околната среда и водите. Министър Василева покани на проверката през следващата седмица Евгений Дайнов, който остро реагира срещу строежа на къмпинг „Юг“.

Министърът благодари за сигналите на гражданите, които са в помощ на властта при разрешаването на редица проблеми.

Ивелина Василева днес  съобщи, че ДНСК е издало предписание за премахване на оградата на плажа в Кранево. Общината трябва да премахне оградата, изтъкна Василева.

„Безброй случаи можем да посочим за действия, които сме предприемали. Спомняте си казуса „Корал”,  „Златна перла” и „Кара дере”. Винаги предприемаме действия, така че да защитим природата и да не допуснем строителство”, подчерта Ивелина Василева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.