1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ работи активно по новата ПРСР

МЗХ работи активно по новата ПРСР

Кристалина Георгиева апелира към по-голяма активност от страна на експертите във ведомството

Министерство на земеделието и храните работи активно по коментарите на Европейската комисия по програмния документ на Програма за развитие на селските райони 2014-2020 година, изпратени с писмо през месец октомври.  По направените 436 коментара, към момента са изчистени над 80% от тях. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на среща със заместник-председателя на Европейската комисия с ресор „Бюджет и човешки ресурси” Кристалина Георгиева в Брюксел. Танева увери, че Министерството работи усилено по дадените коментари и в най-скоро време новият работен вариант на Програмата ще бъде изпратен отново за разглеждане от ЕК. „Надявам се, че aко страната ни получи макар и предварително одобрение на Програмата, да започнем в началото на следващата година прием на проекти по две от най-аткрактивните  и с най-голям интерес от страна на земеделските стопани мерки, а именно млад фермер и инвестиции в земеделския сектор. Министерството има готовност да започнем прием, на собствен риск“, обясни Танева.

От своя страна Кристалина Георгиева каза, че България трябва да бъде още по-активна, за да увеличи доверието на Комисията. Тя апелира, към по-голяма активност от страна на експертите във ведомството. Нека те да осъществяват постоянен контакт и комуникация с  ЕК. Министър Танева обясни, че двете страни се намират в постоянна комуникация и се осъществяват конферентни връзки за изчистване на бележките по ПРСР (2014-2020 г.).

В рамките на проведената срещата министърът запозна еврокомисаря и с основните политики, които смята да реализира правителството в областта на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.