1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ ще проведе благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“

МЗХ ще проведе благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“

По пет лева от продажбата на всяко дръвче ще бъде дарена за каузата

Министерство на земеделието и храните за втора поредна година ще проведе благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“. Продажбата на живи елхички започва на 8 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 22 декември 2016 г., от 10:00 до 20:00 часа. Тази година средствата от коледни дръвчета ще бъдат дарени за лечението на петгодишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия.

По пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъде дарена за каузата. В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят над 3 000 елхички, като при по-голям интерес от страна на гражданите те ще осигурят и допълнителни дръвчета.

Всеки гражданин, който пожелае да се включи в инициативата и да си закупи живо коледно дръвче ще има възможност да го направи на 22 места в страната, които са публикувани на официалната интернет страница на Министерството.

В София живи елхички ще може да намерите на две места – пред сградата на Министерство на земеделието и храните, на ъгъла на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Дамян Груев“ и в градинката при паметника на „Патриарх Евтимий“. 

В миналогодишната кампания Министреството събра над 35 000,00 лева, като 15 000,00 лв. са от продажбата на коледни дръвчета, предоставени от горските предприятия. Инициативата бе в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, което използва средствата за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

Инициативата се подкрепя от Димитър Туджаров (Шкумбата), двукратната ни сребърна олимпийска шампионка по борба Станка Златева, актрисата и джаз певица Милица Гладнишка, водещият Симеон Колев и актьорът Станимир Гъмов.

Пълният списък с местата за продажба в страната може да намерите тук.

Припомняме ви и нашите съвети за отглеждане на коледното дръвче в домашни условия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.