1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХГ организира Международна конференция по подхода ЛИДЕР/ВОМР

МЗХГ организира Международна конференция по подхода ЛИДЕР/ВОМР

Форумът обединява всички действащи местни инициативни групи (МИГ) в страната

В периода 10 – 12 октомври, в хотел „РИУ Правец”, ще се проведе четвъртата Международна конференция по подхода ЛИДЕР/Водено от общностите местно развитие (ВОМР). Форумът се организира от Министерството на земеделието, храните и горите със съдействието на Асоциация „Българска национална Лидер мрежа“, която обединява всички действащи местни инициативни групи (МИГ) в страната. Събитието е посветено на 10 годишнината от началото на прилагане на подхода ЛИДЕР в България и има за цел да бъдат очертани основните предизвикателства и възможните решения пред подхода през настоящия програмен период. По време на конференцията ще бъдат представени добри практики при изпълнението на подхода ЛИДЕР през периода 2007 – 2013 г., ще бъдат обменени идеи, ноу-хау и информация за изпълнението на подхода ВОМР през периода 2014 – 2020 г.

Конференцията ще бъде официално открита на 11 октомври, от 9:00 часа,  от Ръководителя на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. заместник-министър д-р Лозана Василева, ръководителя  на Управляващия орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ г-жа Ивелина Пенева,  представители на Централното координационно звено към Министерския съвет, Държавен фонд „Земеделие“, както и на останалите оперативни програми, финансиращи подхода ВОМР в България. Приветствие към участниците ще отправи и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Във форума ще се включат около 200 представители на местни инициативни групи от близо 20 държави от и извън ЕС, както и експерти от Европейската комисия, управляващи органи и разплащателни агенции от страни-членки на ЕС, национални селски мрежи и ЛИДЕР асоциации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.