1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. На 10 октомври стратрира прием на заявления по трети транш за хуманно отношение към прасета за угояване

На 10 октомври стратрира прием на заявления по трети транш за хуманно отношение към прасета за угояване

Заявления ще се приемат до 21 октомври

От 10 октомври, ДФ „Земеделие“ приема документи за участие във третия транш по Схемата „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете”. Заявления ще се приемат до 21 октомври, а помощта се предоставя за заявен брой животни при спазване на изискванията, включени в указанията за прилагане на схемата.

Помощ за отглеждане на прасета за угояване по Схемата за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете се предоставя на три транша през годината. На 26 септември приключи приемът по втория транш. 75 животновъди заявиха подпомагане, а най-голям интерес е регистриран в областите Велико Търново, Русе и Шумен. Във втория транш по схемата е заявено хуманно отглеждане на общо 348 789 животни или с 30 444 повече в сравнение с първия транш.

Държавната помощ по схемата е със срок на прилагане до края на 2017 година. Помощта покрива направени разходи или пропуснати приходи, свързани с ангажиментите за хуманно отношение към свинете, поети за най-малко 5 години. Средствата се предоставят на земеделски стопани, които доброволно прилагат ангажиментите за хуманно отношение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.