1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 48 млн. лева усвоява област Добрич по ПРСР 2007-2013 г.

Над 48 млн. лева усвоява област Добрич по ПРСР 2007-2013 г.

Oбщата стойност на проектите, които се изпълняват в община Шабла е 13,34 млн. лв.

Европейският съюз инвестира в област Добрич над 48 млн. лева по 22 договора, сключени по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2014 г. Това съобщи изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ д-р Лозана Василева в гр. Шабла, където заедно с кмета проф. Райна Бърдарева направиха първа копка за обновяване и реконструкция на площада и централната градска част. Обектът се реализира по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” и е на стойност над 1,46 млн. лв.

Община Шабла изпълнява още пет проекта по Програмата, която ДФ „Земеделие“ администрира, на обща стойност 13,34 млн. лв., съобщи още д-р Василева. Тя добави, че към момента два от проектите са завършени, а дейностите по останалите три са в процес на изпълнение.

Д-р Василева, проф. Бърдарева, председателят на общинския съвет Живко Спасов и кметът на с. Дуранкулак Зюмбюл Медаров откриха новия информационен център на „Големия остров” в с. Дуранкулак. Обектът е изграден с финансовата помощ по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности” по ПРСР. По него община Шабла получава над 263 хил. лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.