1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над два милиона нови работни места в Европа би могъл да осигури преходът към кръгова икономика до 2030 година

Над два милиона нови работни места в Европа би могъл да осигури преходът към кръгова икономика до 2030 година

Кръговата зелена икономика е приоритетна за Европа

Над два милиона нови работни места в Европа би могъл да осигури преходът към кръгова икономика до 2030 година. Това стана ясно в рамките на форум, организиран от „Световния фонд за дивата природа“. България се радва на все още добре опазена природа, но е необходимо тя да се обвърже с екологосъобразен бизнес.

Опазването на флората и фауната, овладяването на промените в климата са ключови фактори за гарантиране на добрите условия за живот. Човечеството се намира в изключително ключов момент и до 2050 година трябва да стабилизира климата, населението и биосферата. 

Кръговата зелена икономика е приоритетна за Европа и в най-близко бъдеще ще се изисква от държавите да инвестират в нея, смятат еколозите. Те допълниха, че темата трябва да залегне в програмата на България в предстоящото председателството на Съвета на ЕС през 2018 година.

Данни на еколозите сочат, че ако негативните тенденции продължат до 2020-та популациите на диви животни ще намалеят с две трети спрямо 1970 година.  Природозащитниците допълват, че вече развити държави влагат огромно количество пари в урбанизираните райони за чист въздух и зелени площи. У нас все още природата е част от градска среда и е важно да бъде защитена.

 

Автор: Данаил Андреев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.