1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. „Напоителни системи“ извършват постоянен контрол на язовирите

„Напоителни системи“ извършват постоянен контрол на язовирите

Предприети са действия за поставяне на датчици за следене в реално време на обемите постъпваща вода

Ръководството на „Напоителни системи“ обсъди подробните планове за действие при аварийни условия на язовирите. Това стана  по време на среща на Съвета на директорите на дружеството и управителите на клонове, проведена в сградата на МЗХГ.

Целта е да бъдат подобрени мерките за превенция и избягване на аварийни ситуации, заяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

Във връзка с падналите обилни валежи от дъжд в страната през изминалата седмица бе представен подробен отчет за предприетите действия, както и бе отчетена добрата координация с цел управление на риска от наводнения.

Всички язовири под юрисдикцията на „Напоителни системи“ разполагат с необходимите свободни обеми за поемане на водни маси, съгласно аварийните планове.  С цел превенция, служители на „Напоителни системи“ ЕАД извършват постоянен контрол и наблюдение на язовирните съоръжения.  Предприети са действия за поставяне на датчици за следене в реално време на обемите постъпваща вода.

Изпълнителният директор Снежина Динева увери, че дружеството вече е с положителен финансов резултат, направен е анализ на всички стратегически обекти от гледна точка на тяхното физическо състояние. Изготвен е инвестиционен план на дружеството, който включва и  ремонтно-възстановителни работи на обектите, стопанисвани от „Напоителни системи“ ЕАД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.