1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Национален конкурс за "Европейска награда за млади фермери"

Национален конкурс за "Европейска награда за млади фермери"

Регламентът предвижда три награди – за най-добър проект, най-устойчив проект и най-иновативен проект

Организатори на конкурса за България са Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) и евродепутатът Владимир Уручев, в партньорство с МЗХ и НССЗ.

За четвърта поредна година в Европейския парламент се организира конкурс за млади фермери: "Европейска награда за млади фермери". Целта на инициативата е да насърчи младите земеделски производители в селските райони и да направи по-видима тяхната дейност.

Право на участие имат всички европейски фермери под 40-годишна възраст. Печелившият проект от всяка страна-членка ще се състезава с конкурентите си на европейско ниво. Основните критерии за оценка на проектите са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, чрез използването на иновативни методи в селското стопанство.

Регламентът предвижда три награди – за най-добър проект, най-устойчив проект и най-иновативен проект. Те ще бъдат връчени на официална церемония по време на Европейския конгрес на младите фермери, който ще се проведе на 18-19 октомври 2017 г. в Брюксел.

Може да обсъдите Вашите идеи с нас, да прегледаме съвместно условията на конкурса, както и да съдействаме при попълването на формуляра за кандидатстване.

Лице за контакт: Иванка Тодорова/тел. 0889102616

За допълнителна информация:
http://azpb.org/azpb-saorganizator-na-konkursa-za-evropejskata-nagrada-za-mladi-fermeri-2017-g/

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.