1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Неформална среща на Аграрния съвет в Букурещ

Неформална среща на Аграрния съвет в Букурещ

Ресорните министри ще обсъждат текущи въпроси под румънско председателство

Следващата среща на Аграрния съвет на Европейския съюз е насрочена за началото на новата седмица. В Букурещ ресорните министри ще обсъждат текущи въпроси под румънско председателство.

В срещата, освен министрите, ще участват агрокомисар Фил Хоган и висши представители на Съвета на Европейския съюз, както и Пека Песонен, генерален секретар на Копа и Коджека.

В първия ден основната тема на дискусията ще бъде създаването на синергии в сектора на биоикономиката. Въпросът е от особена важност с оглед на комплексните предизвикателства, пред които е изправено селското стопанство в Европейския съюз. От Комисията настояват политиците в страните-членки да обмислят ефективни мерки за справяне с тези предизвикателства, като обърнат специално внимание на сътрудничеството в областта на науката и иновациите.

Още от самото начало на мандата от румънското европредседателство обявиха биоикономиката като един от приоритетите, по които ще се работи. В тази връзка миналия месец в Букурещ беше проведена и конференция на тема "Изследвания и иновации в селското стопанство".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.