1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Незаконна сеч и 32 кубика незаконна дървесина са установили при проверки служители на РДГ - Ловеч

Незаконна сеч и 32 кубика незаконна дървесина са установили при проверки служители на РДГ - Ловеч

Съставени са актове за установяване на административни нарушения

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите - Ловеч са извършили проверка по сигнал за незаконна сеч в землището на с. Торос, общ. Луковит. За частен горски имот е издадено през тази година позволително за сеч, чрез която да се създадат условия за равномерно възобновяване на насаждението. На място, проверяващите констатират, че дърветата са отсечени на 100%. Незаконно е отсечен и част от съседния имот. За нарушението е съставен констативен протокол, а на нарушителите ще бъдат съставени актове за установяване на административни нарушения.

В изоставен двор в с. Ъглен, община Луковит горски служители са установили наличието на 32 кубика дъбови дърва за отопление. Дървесината е незаконно добита, извозена и съхранена от неизвестен нарушител. За случая е информирано Районно управление на Министерство на вътрешните работи - Луковит. Съставен е констативен протокол. Незаконната дървесина е иззета и задържана в базата на разсадник гр. Луковит.

Същия ден екип горски инспектори е заловил двама души, извозващи с конски каруци 2 кубика незаконно добити дърва за огрев. Съставени са актове на нарушителите, а дървесината и каруците са задържани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.