1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НССЗ консултира безплатно

НССЗ консултира безплатно

Към края на 2013 г. одобрените стопанства по мярката са над 8 500

До 31 август се удължава срокът, през който одобрените по мярка 141 полупазарни стопанства могат да се възползват от безплатни консултантски услуги на Национална служба за съвети в земеделието.

Към края на 2013 г. одобрените стопанства по мярката са над 8 500. Всички те ще могат да се възползват от услугите безплатно. За целта е необходимо в офисите на службата да се подаде молба-декларация. С удължаването на срока се намалява риска за одобрените стопанства да не успеят да изпълнят успешно своите проекти.

Полупазарните стопани ще могат да продължат да получават съвети относно оценка на стопанството. Тези съвети са свързани с посещение, оглед и оценка на стопанството и даване на препоръки за изпълнение на изискванията за т. нар. кръстосано съответствие.  Заедно с това земеделските производители ще могат да получават съвети в областта на управлението и по отношение на растениевъдството и животновъдството. Съветите за управление на земеделското стопанство могат да включват разработване на маркетингов анализ, изисквания за водене на счетоводство и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.