1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НССЗ с приемна на Панаир на българските билки в Пловдив

НССЗ с приемна на Панаир на българските билки в Пловдив

В рамките на панаира ще се проведе и изложение под наслов "200 билки - 2 милиона работни места"

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще консултира земеделски производители в специално обособена Приемна в рамките на Панаир на българските билки. Събитието ще се проведе от 6 до 7 ноември в Аграрен университет - Пловдив.
Всеки земеделски производител ще може да получи информация и материали по следните теми:
- Култивиране на лечебни растения – видове, технологии, посадъчен материал,  добри примери у нас, информация за контакт с производители на разсад и експерти от района и страната;
- Мерки за подпомагане на земеделските производители, които култивират лечебни растения и преработват билки по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.)
Приемната ще се проведе в зала „Ручейно омайниче“ на АУ от 14.00 до 18.00 ч. на 6 ноември и от 10.00 до 15.00 часа на 7 ноември.
По време на панаира експерти на НССЗ ще вземат участие в различни презентационни и дискусионни панели. В рамките на първия ден от 14.00 до 16.00 часа в зала „Липов цвят“ ще бъде изнесена презентация на тема „Култивиране на лечебни растения и преработка на билки-възможности за финансиране по ПРСР 2014-2020 г.“
На 7 ноември от 10.00 ч. в зала „Липов цвят“ ще се проведе кръгла маса за дискусии и планиране на съвместни инициативи за интелигентно и устойчиво ползване на лечебните растения.

В рамките на панаира ще се проведе и изложение под наслов "200 билки - 2 милиона работни места", в което ще участват български производители на продукти от местни билки, както и ключови институции за опазването и устойчивото ползване на лечебните растения у нас. Названието на изложението е вдъхновено от български експерти с многогодишен опит в сектора, според които билките могат да дават препитание на една четвърт от народа ни, ако се ползват разумно и диворастящите находища се опазват добре.
 Панаир на българските билки се организира от Фондация „Информация и природозащита” в рамките на проект „Популяризиране на устойчивото ползване на лечебните растения в България”, съфинансиран от Програма LIFE+ на Европейската комисия.
Подробна информация за форума е налична на интернет страниците на НССЗ www.naas.government.bg и на организаторите, Фондация „Информация и природозащита”- www.susherbsbg.eu.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.