1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НССЗ-Ямбол отчита силен интерес към подмярка 6.3

НССЗ-Ямбол отчита силен интерес към подмярка 6.3

Между 20 и 25 стопани преминават всеки ден през регионалния офис на Службата за съвети в земеделието

Не спира интересът на стопаните към възможностите за кандидатстване за подпомагане по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“. През последните десет дни в Териториалния офис на Националната служба за съвети в земеделието в Ямбол документи са подали повече от сто земеделски производители от региона.

Между 20 и 25 стопани преминават всеки ден през регионалния офис на Службата за съвети в земеделието за консултации или подаване на пакета с необходимите документи за кандидатстване по подмярка 6.3 от Програмата за развитие на селските райони. По-голямата част от хората идват в Службата добре информирани за условията и изискванията по програмата.

Проектите се подготвят безплатно от експертите в Националната служба за съвети в земеделието. Първите девет проектни предложения вече са представени в Регионалната разплащателна агенция в Ямбол.

Зеленчукопроизводство, отглеждане на трайни насаждения и пчеларство са секторите  с най-голям интерес до момента към подмярката „Стартова помощ за развитие на малки стопанства“.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.