1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Община Тервел приключи годината с нов одобрен проект по ПРСР

Община Тервел приключи годината с нов одобрен проект по ПРСР

Средствата ще бъдат инвестирани в изграждане на хладилно съоръжение за събиране и замразяване на животински продукти

Община Тервел приключи годината с нов одобрен проект, съобщават от кметството. Той е на стойност 1 872 296.18 лв. без ДДС, спечелени по Програма за развитие на селските райони, информира Дарик радио. Средствата ще бъдат инвестирани в изграждане на хладилно съоръжение, в което да се събират и замразяват шоково странични животински продукти от Тервел и съседните общини, които регулярно ще бъдат извозвани до действащи екарисажи във Варна и Шумен.

Пунктът ще се намира в бизнес зоната на Тервел и ще се обслужва от осем души. Съоръжението ще допълни системата за управление на отпадъците, с което ще се постигне по-високо равнище на екологосъобразност на средата за живот и бизнес, посочват от общината.

Проектът предвижда изграждане на сграда, вертикална планировка и външни връзки с трафопост и генератор на обща стойност 532 516 лева, изграждане на хладилни помещения и друго технологично оборудване на обща стойност 873 528  лева, както и доставка на специализирани транспортни средства за 466 252 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.