1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Общините с договори до 2012 г. по ПРСР могат да удължат срока за изпълнението им

Общините с договори до 2012 г. по ПРСР могат да удължат срока за изпълнението им

Това е възможно след изменение на националното законодателство от 2011 г.

Общините, които имат договори по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) с краен срок за изпълнение през 2012 г. и са възложители по ЗОП и НВМОП, могат да подадат искане за удължаването им, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

Това е възможно след изменение на националното законодателство от 2011 г. Промяната удължи периода за изпълнение на такива проекти по ПРСР до 30 месеца след получаването на решение за съгласуване на последната процедура за избор на изпълнител на строително-монтажни работи. Досега срокът беше 30 месеца след сключването на договор за подпомагане с ДФ „Земеделие”.

Всички общини, подписали договори преди промените, могат да сключат анекс и да удължат периода за изпълнение. За това те трябва да подадат молба не по-късно от два месеца преди изтичането на срока на договора. Подробности за документите, които фондът изисква от общините в тези случаи, са публикувани на интернет страницата на програмата www.prsr.bg, в менюто „Новини”>„Информация за общините”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.