1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ОДБХ-Шумен извършва засилени проверки

ОДБХ-Шумен извършва засилени проверки

Инспекторите са посетили 85 магазини и заведения за обществено хранене

Над 120 проверки в търговски обекти и производствени предприятия са извършили инспекторите от агенцията по храните в Шумен по време на Коледните и новогодишните празници. Проверките за произхода и качеството на храните продължават и в момента заради опасенията, че в търговската мрежа може да са останали стоки с изтекъл срок на годност, които не са били реализирани по празниците.  

В периода от 21 декември до 3 януари инспекторите са посетили 85 магазини и заведения за обществено хранене, 32 производствени предприятия и 7 складове за храни.  Обект на проверките са били документите за произход и качество на храните, съхранението на продуктите в търговските обекти, състоянието на сградите и разработените процедури по самоконтрол.

Проверките продължават, тъй като има вероятност недобросъвестни търговци да продават стоки с изтекъл срок на годност, останали от новогодишните празници.

При съмнения за некачествени продукти гражданите трябва да сигнализират агенцията по безопасност на храните, напомнят инспекторите.

Автор: Дияна Желязкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.