1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Одобрена е оптимизация на администрацията на МОСВ

Одобрена е оптимизация на администрацията на МОСВ

10 от освободените 14 щата ще преминат към новото Министерство на инвестиционното проектиране

С промени в Устройствения правилник на Министерството на околната среда и водите правителството направи вътрешно преструктуриране и оптимизация на щатовете в администрацията на ведомството. Общата численост на персонала е намалена от 450 на 436, като 10 от освободените 14 щата ще преминат към новото Министерство на инвестиционното проектиране.

Вътрешната щатна оптимизация се налага поради отпадане на функции на някои от дирекциите и необходимост от укрепване капацитета на други. Най-значително е намалението на числеността на дирекция „Европейски и международни проекти” с оглед на приключването на проектите, финансирани от ИСПА/Кохезионен фонд. В същото време се разширяват компетенциите на дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки”, което налага увеличаване на щатовете в нея. Увеличение на отговорностите и на щатовете има и в дирекция „Стопанска дейност, човешки ресурси, канцелария и информационно обслужване”, която отговаря за реализирането на мерките от пътната карта към Стратегията за електронно управление в сектор Опазване на околната среда на Република България, както и за ефективното управление на недвижимите имоти, предоставени за управление на министерството.

Политическият кабинет се намалява с три щатни бройки. С цел подпомагане на работата му се създава възможност по определени въпроси министърът да назначава към него съветници по трудово правоотношение. Заместник-министрите се увеличават от двама на трима.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.