1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Още 78 пчелари ще получат средства за купуване на кошери

Още 78 пчелари ще получат средства за купуване на кошери

Финансовата помощ по мярка Г е осигурена, защото други пчелари са се отказали от инвестициите си

Държавен фонд „Земеделие” отпуска още 192 хиляди лева за купуване на кошери по Националната програма по пчеларство (НПП) за 2015 г. Средствата ще получат 78 пчелари, вписани като резерви по мярка  Г „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз”, дейност 1 „Закупуване на кошери”  и сключили договори под условие.

Финансовата помощ за 78-те инвестиции по мярка Г е осигурена, защото други пчелари са се отказали от инвестициите си. Средствата за техните проекти се връщат обратно в бюджета на НПП 2014-2016 и това позволява да бъдат преразпределени към кандидатите, които са подписали договори под условие.

Освободеният финансов ресурс по програмата се разпределя между резервите, вследствие на предварително извършеното класиране чрез точкуване по мярка Г.

Списък с кандидатите с одобрени инвестиции за купуване на кошери, за които има освободен финансов ресурс, можете да видите ТУК.

Държавен фонд „Земеделие” ще изпрати уведомително писмо до всеки от посочените в списъка кандидати, в отговор на което те трябва да потвърдят намерението си да се възползват или не от предоставения ресурс.

След прехвърлянето на средствата общо 472 пчелари ще получат финансиране за купуване на нови пчелни кошери. За реализиране на инвестициите им Фонд „Земеделие” ще изплати над 1.3 милиона лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.