1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Оставката на директора на ДФЗ Калина Илиева, поиска БСП

Оставката на директора на ДФЗ Калина Илиева, поиска БСП

Снимка:

150 млн. лв. от фонда липсват

БСП поиска оставката на директора на ДФЗ Калина Илиева и сезира главния прокурор Борис Велчев за липсващи 150 млн. лв. от фонда.

Явор Гечев, член на ИБ на НС на БСП, обясни, че със своето действие или бездействие Калина Илиева е причинила значителни щети на държавния бюджета. По думите му, откакто Илиева е начело на фонда, няма нито един проект, разписан за разплащане по програма САПАРД. В същото време Отдел „Правен” на фонда е заявил, че сезирането на прокуратурата по проектите не може да бъде причина за неразплащане, предаде Фокус.

"Истината се крие в отговора дали има акредитиран подпис в ДФЗ на човек, който има правото да подпише тези проекти”, каза Гечев.

"Държавата е ощетена със 150 млн. лв., които не са влезли от ЕК", коментира той. Фондът не се ръководи както трябва. "Няма кой да взима решение във фонда. Липсва експертният капацитет. Всички качествени кадри вече ги няма във фонда. След като 3 месеца не можеш да се справиш със 150 млн. лв., как ще управляваш 15 млрд. лв.", продължи Гечев.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.