1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От 11 януари приемат заявления за преструктуриране и конверсия на лозя

От 11 януари приемат заявления за преструктуриране и конверсия на лозя

Националната лозаро-винарска програма ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 г.

От 11 до 22 януари 2016 г. ще се приемат на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка "Преструктуриране и конверсия на лозя" от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. По мярката се подпомагат дейности за преструктуриране и конверсия на лозови насаждения, както и за подобряване на техниките за управление на лозята.

Националната лозаро-винарска програма ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 г., като целта й е да повиши конкурентоспособността на българските лозари. Финансирането е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).
Индикативният бюджет по мярка "Преструктуриране и конверсия на лозя" за финансовата 2016 година е в размер на 19 352 792 лева.

По програмата могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.
Нормативната база и заявленията за кандидатстване са на сайта на ДФ „Земеделие“ – секция „Селскостопански пазарни механизми“, раздел “Вино“.
Заявленията за предоставяне на финансова помощ по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя ще се

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.