1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От днес БЧК ще раздава хранителни продукти на нуждаещите се

От днес БЧК ще раздава хранителни продукти на нуждаещите се

Продуктите ще се раздават по програма “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица”

От днес (15.08.2011 г.) Българският Червен кръст ще раздава хранителни продукти от втория транш на програмата “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица”.

Промените в “Наредба 18 за условията и реда на разпределяне на храни от интервенционните запаси за най-нуждаещите се лица” (изм. – ДВ, бр.57 от 2011 г.) позволиха да се разшири кръгът на подпомаганите лица. Освен хората, получавали енергийни помощи от държавата през зимния период на 2010/2011 г., бенефициенти по програмата ще бъдат и:

  •  неосигурените майки или осиновителки, получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година по реда на чл.8 ал.1 от Закона за семейните помощи за деца
  •  лица, получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания по реда на чл. 8 д от Закона за семейните помощи за деца.

Всички поименни списъци на правоимащите са изготвени от Агенцията за социално подпомагане.

По време на втория транш в над 342 пункта в цялата страна ще бъдат предоставени 3 558 352 кг хранителни продукти на общо 255 474 души.

Раздаването на хранителни продукти по програмата ще продължи до 02.09.2011г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.