1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От Съюза на ловците искат промени в проекта на ЗЛОД

От Съюза на ловците искат промени в проекта на ЗЛОД

Законът предстои да се обсъжда в комисиите

Националното ловно-рибарско сдружение не е съгласно с някои от текстовете в готвените изменения в Закона за лова и опазване на дивеча. От ловния съюз се надяват техните искания да бъдат отразени при разглеждането на проектозакона в Народното събрание през следващите седмици.

Инж. Васил Василев припомни за националния митинг на ловците през миналата година, на който те поискаха нова стратегия и разрешаване на отделните проблеми в сектора.

По думите на главния секретар на Съюза след като мине специалната процедура, при която дружинката и управителният съвет на сдружението, което стопанисва поделението на ловната група, вземат решение да се разделят – едва тогава директорът на горското стопанство има право да подаде предложение към Изпълнителна агенция по горите. След този ред министърът на земеделието трябва да излезе с акт за промяна на границите и разделяне на дружинката.

В новия законопроект отново не се решава този проблем. Заповедта на министъра по силата на предложените промени остава необжалваема, подчерта Василев. Законът предстои да се обсъжда в комисиите.

Автор: Радина Дойнова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.