1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. От земеделското министерство отчитат като грешка липсата на директен контакт с местните власти

От земеделското министерство отчитат като грешка липсата на директен контакт с местните власти

Изпълнителният директор на ДФЗ Светослав Симеонов поясни, че всички неразплатени средства по САПАРД ще бъдат осигурени от държавния бюджет

Извънредна среща на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов с представители на общини се състоя във втория ден на Седмата годишна среща на местните власти в к.к. „Албена”.

Министър Найденов отговари на въпроси на кметове и представители на различни общински администрации. Липсата на директен контакт с местните администрации бе отчетена като грешка в досегашната работа на земеделското министерство. Найденов подчерта, че Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) затова е държавен, за да се задават въпроси от общините, а експертите от фонда да отговарят. Идеята на МЗХ е да се разглеждат по-малко проекти, но за сметка на това да се одобряват по-голям обем. От страна на присъстващи в залата бе отправен съвет към МЗХ да се работи по-бързо и оперативно, на което бе отговорено, че усилията са съсредоточени върху отпушването на всички възможности за получаване на европейски средства.

Изпълнителният директор на ДФЗ Светослав Симеонов, който се включи в срещата, поясни отново, че всички неразплатени средства по САПАРД, която вече е приключила, ще бъдат осигурени от държавния бюджет и на всяка цена трябва да бъдат разплатени. Министър Найденов пък призова представителите на местната власт да бъдат по-активни в участието си в полемики по различни въпроси, за да бъдат чути.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.