1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отглеждащите коноп земеделци имат тримесечен срок да си подновят разрешителното заради промени в нормативната уредба

Отглеждащите коноп земеделци имат тримесечен срок да си подновят разрешителното заради промени в нормативната уредба

Образец на заявления може да бъде намерен на страницата на Министерство на земеделието

емеделските производители, които имат разрешително за отглеждане на коноп, трябва да го подновят заради настъпили промени в нормативната уредба.

В брой 40 от 2023 г. на Държавен вестник от 05.05.2023 г. са публикувани изменения на Наредба № 1 от 12 март 2018 г. за условията и реда за издаване на разрешение за отглеждане на растения от рода на конопа (канабис, предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев, със съдържание под 0,3 тегловни процента на тетрахдроканабинол, определено в листната маса, цветните и плодните връхчета, за търговия и контрол) и Наредба № 3 от 2018 г. за условията и реда за издаване на лицензия на вносител за внос на семена от коноп, непредназначени за посев. 

Във връзка с това, всички земеделски производители, които имат издадено разрешение към момента на влизане в сила на изменението, следва в тримесечен срок от обнародване на наредбите в Държавен вестник да подадат пълен пакет документи за получаване на разрешително, според новите изисквания.

Образец на заявления може да бъде намерен на страницата на Министерство на земеделието, в рубриката Административно обслужване › Административни услуги › Издаване на административни актове › 1572 Издаване на разрешение за отглеждане на растения от рода на конопа (канабис, предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев, със съдържание под 0,3 тегловни процента на тетрахдроканабинол, определено в листната маса, цветните и плодните връхчета, за търговия и контрол).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.