1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Откриване на Европейската година на гражданите 2013 в България

Откриване на Европейската година на гражданите 2013 в България

Снимка:

Официалният старт ще бъде даден на церемония в понеделник, 1 април

Официалният старт на Европейската година на гражданите 2013 в България ще бъде даден на церемония в понеделник, 1 април 2013 година. Началото е в 14,00 часа в Софийската градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко“ № 1).

Европейската година на гражданите ще бъде открита от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова — национален координатор на инициативата за България, Зинаида Златанова — ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Теодор Стойчев — и.д. ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България, и представители от Европейския алианс за Европейската година на гражданите 2013.

Европейският съюз обяви 2013 г. за Европейска година на гражданите с цел активизиране на дебата по гражданството на ЕС и достъпа до информация на гражданите за техните права, особено с влизането в сила на Договора от Лисабон. Годината е обвързана и с отбелязването на 20-тата годишнина от въвеждането на гражданството на ЕС. Предвиждат се редица инициативи на национално и регионално ниво, като ще бъдат организирани конференции, семинари, медийни кампании и информационни дни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.