1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Отложиха гласуването и дебатът в ЕП за търговското споразумение между ЕС и САЩ

Отложиха гласуването и дебатът в ЕП за търговското споразумение между ЕС и САЩ

Следващото заседание е насрочено за 15―16 юни в Брюксел

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц реши да отложи пленарното гласуване на препоръките на ЕП към преговарящите относно Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), насрочено за днес, 10 юни.

В обръщение до всички членове на Европейския парламент Мартин Шулц посочи, че повече от 200 изменения и искания за разделно гласуване или гласуване поотделно на текстове са били внесени по доклада на Бернд Ланге (С&Д, Германия), който трябваше да бъде гласуван в пленарна зала. Председателят на ЕП настоя Комисията по международна търговия да разгледа тези изменения и искания.

„Ние уважаваме решението на г-н Шулц и ще продължим работата по резолюцията за ТПТИ в Комисията по международна търговия. Ще използваме това допълнително време, за да работим за постигане на стабилно мнозинство в подкрепа на резолюцията относно ТПТИ. ЕП може да излезе със силно послание към преговарящите за споразумението, само ако нашата резолюция е подкрепена от широко мнозинство“, заяви докладчикът и председателят на комисията по търговия Бернд Ланге.

Комисията на ЕП по международна търговия ще заседава на 15―16 юни в Брюксел.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.