1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Петя Ставрева: Бюджет 2013 е за управление през розови очила

Петя Ставрева: Бюджет 2013 е за управление през розови очила

ПП Обединени земеделци няма да подкрепи проектобюджета на държавата

“ПП Обединени земеделци няма да подкрепи бюджет 2013.” Това заяви днес лидерът на партията Петя Ставрева на съвместна пресконференция на Синята коалиция в парламента.

Параметрите му показват, че правителството продължава да гледа на управлението през розови очила, няма заложени мерки за секторите, които имат най-голяма нужда от финансиране, няма подкрепа за малкия и среден бизнес. Не се стимулира бизнес средата и това логично няма да доведе до разкриване на нови работни места, посочи тя.

Средствата, заложени в хазната за догодина Ставрева прочете като “предизборни харчове без ясни приоритети и объркваща икономическа политика. А това означава, че “държавата отказва да се  пребори с монополи, картели и спекула”, смятат от партията.

Не се предвиждат средства за необходимите реформи в здравеопазването и образованието. Много български общини са пред фалит, междуфирмената задлъжнялост запазва високи нива, припомнят от Обединени земеделци. И резултатът от този бюджет ще е “бедност, безработица и задълбочаване на кризата в икономиката”,  прогнозират от партията.

Петя Ставрева отново подчерта, че парите, предвидени за българското земеделие през 2013 г., са крайно недостатъчни. По думите й “властта се опитва с кръпки да запълни зейналите дупки във финансирането на сектора”.

От разпределението на скромните средства за земеделие става ясно, че управляващите действат на принципа „разделяй и владей”, като излишно се противопоставят отделните браншове в земеделието, подчерта Ставрева.  Бюджетът трябва да гарантира предвидимост и устойчиво развитие на целия сектор “Земеделие”, е позицията на Обединени земеделци.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.