1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Петя Ставрева: Президентското вето върху актуализацията на бюджета е правилното решение

Петя Ставрева: Президентското вето върху актуализацията на бюджета е правилното решение

Снимка:

Народните представители трябва да прекратят ваканцията си и да се върнат в парламента

„Президентското вето върху актуализацията на бюджета е необходимо и очаквано решение от много български граждани, които не приемат силно рисковата финансова политика на управляващите и нарастването на задлъжнялостта на страната”, се посочва в изявление на председателя на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева.

От Обединени земеделци подкрепят позицията на президентската институция, която настоява за повече прозрачност и конкретни аргументи по отношение на предвидените от управляващите големи разходи.

Народните представители трябва да прекратят ваканцията си и да се върнат в парламента, за да поемат отговорност по отношение на актуализацията на бюджета след наложеното от президента вето.

В условията на разрастваща се криза сме свидетели на тотално разминаване между амбициите на властимащите и реалните нужди на хората и на местната власт, коментира Петя Ставрева.

Според нея с предложената актуализация управляващите демонстрираха политика на временни и частични финансови решения, които показват, че правителството има намерение да „раздава” ресурс, а не да създава условия за ръст на икономиката и ускорено развитие на регионите у нас.

От Обединени земеделци заявяват подкрепа за искането на Националното сдружение на общините в България местната власт  да бъде подпомогната за разплащане на просрочени задължения към фирмите.

„Време е държавата да инвестира в развитието на българските общини и да не допуска тяхното финансово потъване и поставянето им в прекалена зависимост от централната власт, посочва още Петя Ставрева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.