1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Петя Ставрева: Цанко Церковски ни завеща да превърнем България в държава с бъдеще

Петя Ставрева: Цанко Церковски ни завеща да превърнем България в държава с бъдеще

Да не допускаме популизмът и задкулисието да диктуват дневния ред на страната ни, заяви председателят на Обединени земеделци на събитие за 95 години от кончината на основателя на Земеделския съюз

 „През целия си житейски път Цанко Церковски всеотдайно и безкористно служи на своя народ. Той става министър, но не, за да прави кариера, не за да трупа богатство, а за да се посвети на най-българската кауза – да помогне на своя изстрадал народ. Колко различно от днешното време, в което идеалите, моралът и добрите каузи са изтикани в ъгъла, а на сцената има много фалшиви герои…“. Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева на 15 май в Бяла черква на Събор-поклонение по повод 95 години от кончината на  основоположника на Земеделския съюз.

Цанко Церковски

Ставрева изтъкна предизвикателствата в днешното време на пандемия, която се отразява във всички сфери на живота и предизвиканата от това икономическа криза, която има тежки последици и изисква бързи и мъдри решения.

В тази ситуация предстоящите предсрочни парламентарни избори имат голямо значение  за пътя на развитие на България и за подкрепата, която българските граждани ще получат за намаляване на ефекта от пандемията, подчерта тя.

Ние, от Обединени земеделци, винаги сме работили за консолидация на силите в демократичната  общност в името на утрешния ден на България.

Нашата позиция винаги е била, че център-дясното политическо пространство трябва да намери пътя за обединение и така да даде разумна алтернатива на избирателите, заяви лидерът на Обединени земеделци.

Петя Ставрева призова земеделците да не се поддават на популизма и да не допускат задкулисието да диктува древния ред на страната ни.

Пред всички нас  днес стои отговорната задача да превърнем България в държава с бъдеще. Бъдеще, в което няма обезлюдени райони, бедност, несигурност, а има силна, работеща икономика, стабилна средна класа, високи доходи и добри перспективи за всеки български гражданин. След изборите България трябва да продължи по европейски път на развитие, подчерта тя.

Затова не само днес, а винаги да си спомняме възванието на Цанко Церковски и да не пилеем силите на земеделското движение в грешни посоки. Нека ни обединяват добрите каузи за успеха на България, завърши словото си Петя Ставрева.

От националното ръководство на събора-поклонение, организиран от Обединени земеделци и кметство Бяла черква, беше и Паулина Христова – председател на областната организация във Варна. Да се поклонят пред земеделския апостол Цанко Церковски в местността „Славееви гори“ дойдоха земеделци, симпатизанти и граждани от Велико Търново, Ловеч, Варна, и други региони на страната. Събитието уважиха Албена Тодорова - кмет на Бяла черква и представители на местната власт от община Павликени.

Ученици от училище „Цанко Церковски“ изпълниха стихове на „поета на селската неволя“.

Признателните българи поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред гроба на народния поет, политик и държавник Цанко Церковски.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.