1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По-малко от месец остава за участие в конкурса за млади журналисти на ЕП в България

По-малко от месец остава за участие в конкурса за млади журналисти на ЕП в България

Снимка:

Срокът за изпращане на материалите е до 15 октомври включително

До 15 октомври млади журналисти, отразяващи европейската тематика, могат да изпращат своите материали за участие в конкурса на Информационното бюро на Европейския парламент в София. Темата на конкурса, “Време за промяна в ЕС”, е свързана с промените, които кризата наложи както в икономическото развитие, така и в социалните и политически модели в ЕС. Наградата е посещение на сесия на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел.

Наградата ще се връчи за първи път тази година, като ще бъдат отличени млади журналисти в две категории: медии - печатни и онлайн издания, радио и телевизия, както и за "гражданска" журналистика - материали, публикувани в блогове.

Наградата се организира в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти в България и с подкрепата на Съюза на българските журналисти и Фондация "Медийна демокрация". Срокът за изпращане на материалите е до 15 октомври включително, като наградата ще бъде присъдена през месец ноември 2012 г. Материалите трябва да са публикувани в периода 30 септември 2011 г. – 15 октомври 2012 г.

Темата за 2012 г.: Време за промяна в ЕС

Кризата в ЕС сблъска две различни визии за икономическото бъдеще на Европа – дали то да се основава на консервативни разходи на принципа ”харча, колкото произвеждам”, или на насърчаване на потреблението, заетостта и бизнеса като ключови фактори за растеж. И докато в началото ЕС реагира на кризата с ограничения, то през последната година ясно се вижда стремеж към един по-социален модел. Но това ли е единствената промяна, която виждаме в Европа? Проблемите събудиха и промени в социалните, политическите и гражданските нагласи, поставящи под съмнение, или обратното – легитимиращи основни европейски ценности, каквито са солидарността, многообразието и толерантността. Затова, в тази насока ще бъдат отличени журналистически материали, отразяващи обективно и интересно текущите процеси от общоевропейско значение, независимо дали засягат икономически, финансови, социални, политически или културни въпроси.

Повече информация е публикувана на интернет страницата на Информационното бюро на ЕП в България. Всички конкурсни материали трябва да бъдат изпратени по електронна поща ( epsofia@ep.europa.eu ), с препоръчана поща или доставени на място, на адреса на Информационното бюро на Европейския парламент в България (София 1000, ул. Московска 9).

За контакти:
Теодор Стойчев
Пресаташе

teodor.stoychev@europarl.europa.eu

(02) 985 35 42
(0878) 85 35 14
(33) 388 74 601 (STR)

Интернет страница на Пресслужбата на ЕП
Информационно бюро на ЕП в България

Европейският парламент във Facebook
Европейският парламент в Туитър
Информационното бюро в България във Facebook

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.