1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. По време на Българското председателство започва основният дебат за ОСП

По време на Българското председателство започва основният дебат за ОСП

Ключово значение ще има съвместната работа по модернизирането и опростяването на Общата селскостопанска политика

България има пълната подкрепа на Европейската народна партия (ЕНП) за осъществяването на успешно Председателство на Съвета на ЕС в областта на земеделието и храните. Това стана ясно след заседание на експертната група на ЕНП за Многогодишната финансова рамка (МФР), посветено на Общата селскостопанска политика в контекста на МФР след 2020 г. В него участие взе министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който бе в Брюксел по покана на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

Ключово значение ще има съвместната работа по  модернизирането и опростяването на Общата селскостопанска политика (ОСП). По време на Българското председателство ще започне обсъждането по същество на различните варианти за развитие на тази обща политика.

Във връзка с поемането на функциите на председател на Съвета по земеделие и рибарство от 1 януари 2018 г. министър Порожанов проведе срещи с председателя на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП г-н Шекирски, с г-н Дес, координатор на групата на ЕНП в Комисията по земеделие и развитие на селските райони и г-жа Мюлер, координатор на групата на АЛДЕ в същата комисия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.