1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Подадени са близо 350 проекта за ремонт на храмове

Подадени са близо 350 проекта за ремонт на храмове

Те са на стойност 209 752 375 лева, което е четири пъти над определения бюджет

Приключи приемът на заявления за подпомагане по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014-2020 г.

Общият брой на подадените в областните дирекции на Фонд „Земеделие“ проекти е 348. Те са на стойност 209 752 375 лева, което е четири пъти над определения бюджет.

Финансовата помощ за този прием е левовата равностойност на 25 милиона евро. Тъй като общата сума на заявената финансова помощ от всички подадени заявления е по-голяма от размера на определения за съответния период на прием бюджет, ще бъде извършена предварителна оценка по критериите за подбор. Съответствието с критериите за оценка се преценява към датата на подаване на заявлението за подпомагане, съобразно приложените към заявлението за подпомагане документи. Заявленията за подпомагане се класират според получените при оценката точки и се одобряват в низходящ ред до размера на определения за съответния прием бюджет.

Подмярка 7.6 има за цел да повиши качеството на живот и да запази културната идентичност и традиции в селските райони. Финансовата помощ се предоставя за възстановяване, реставрация, ремонт и/или реконструкция на сгради с религиозно значение. Допустими са и дейности по вертикалната планировка и подобряване на прилежащите пространства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.