1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Подготвят се промени в Закона за подпомагане на земеделските производители

Подготвят се промени в Закона за подпомагане на земеделските производители

Снимка:

Отменя се предприсъединителният механизъм за предварително лицензиране на вноса на земеделски продукти

Подготвят се промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, като се отменя предприсъединителният механизъм за предварително лицензиране на вноса на земеделски продукти.

В Закона за съхранение и търговия със зърно се намаляват изискуемите документи при лицензиране на публични складове на зърно и регистрация на търговци на зърно. Намаляват се и сроковете за издаване на лицензии за публичен склад на зърно и за регистрация на зърнохранилище, като се конкретизират обстоятелствата, при които лицензията или удостоверението се изменят. Отпада издаването на удостоверение за съответствие при вътрешнообщностни доставки на зърно и зърнени продукти, съобщи БТА.

В Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите срокът на валидност и наименованието на лицензията за внос на коноп се синхронизира със съответния регламент на Европейския съюз.

В Закона за горите се облекчава процедурата по вписване на браншовите организации в регистъра на браншовите организации и на националните браншови организации в горския сектор, като вместо удостоверение за актуално състояние се изисква единен идентификационен код по БУЛСТАТ.

С промените изцяло се отменя Законът за свръхзапасите от земеделски и захарни продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.