1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Португалия свиква супер триалог

Португалия свиква супер триалог

По време на Аграрния съвет, който в момента се провежда в Брюксел трябва да бъдат взети важни решения за агросектора

На 26 март ще се състои така нареченият супер-триалог, свикан от португалското европредседателство. Срещата между представителите на Европарламента, Комисията и държавите членки трябва да вземе важни решения за бъдещето на Общата селскостопанска политика.
 
По думите на португалския министър на земеделието Мария до Сеу Антунеш, която ще ръководи срещата, този месец март има решаващо значение за реформата на Общата селскостопанска политика. По време на Аграрния съвет, който в момента се провежда в Брюксел, както и при супер триалога, трябва да бъдат взети важни решения за агросектора.
 
"Най-важното е по време на срещата в Лисабон да изгладим основните противоречия и да намерим общ език в преговорите за Общата селскостопанска политика", изтъкна до Сеу Антунеш. По думите й преговарящите трябва да направят за цялостна и систематична оценка на трите регламента, съставляващи реформата на ОСП. Това са Регламентът за стратегическите планове, т.нар. Хоризонтален регламент и Регламентът за общата организация на пазара.
"Надяваме се да постигнем сериозен напредък при преговорите и да сближим позициите за постигане на политическо споразумение през месец май", каза Мария до Сеу Антунеш.  
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.