1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Последните две мечки от „Кормисош“ отпътуваха за Холандия

Последните две мечки от „Кормисош“ отпътуваха за Холандия

Те ще бъдат новите обитатели на парк „Беар Форест“

Министерството на околната среда и водите и Държавното ловно стопанство „Кормисош“ успяха да намерят нов дом за всички мечки от вивариума „Кормисош”. Животните са преместени в условия, близки до естествената среда. МОСВ със съдействието на холандската Фондация „Алертис“ и СДП „Балкани“ настани 12 от 14-те мечки в различни паркове и зоологически градини в Европа. Последните останали 2 вчера отпътуваха за Холандия.

През май 2013 г. мечокът Тошко бе настанен в зоопарка в Антверпен. През есента на същата година Мариана и Мишо стават „граждани“ на Холандия. От пролетта на 2014 г. Мария и Пешо са в „Беар Форест“, Холандия. Паркът е стопанисван от нашите партньори от „Алертис“. Другите две мечки Елена и Арда заминават за Белгия.

Най-старата мечка Рила е в Парк за кафяви мечки, близо до Мюнхен, там е настанен и мечокът Горчо. Милчо и Гошо са новите обитатели на „Уд тръст“ във Великобритания. Бети остана в България и е настанена в Центъра за диви животни на СДП „Балкани“, който се намира във Влахи.

Последните две мечки Кети и Минчо отпътуваха за Холандия и ще бъдат новите обитатели на „Беар Форест“.

Всички разходи са за сметка на холандските партньори. Животните са транспортирани със специални превозни средства и ще живеят в условия, близки до естествената им среда.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.