1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Последните решения в сектор земеделие от заседанието на МС днес на правителството в оставка

Последните решения в сектор земеделие от заседанието на МС днес на правителството в оставка

Общините-бенефициенти по ПРСР ще получават безлихвени заеми и за насърчаване на туризма

Утвърдено е месечното разпределение на разходите за заплати в ДФ „Земеделие“

Правителството утвърди месечното разпределение на разходите за заплати, възнаграждения и задължителни осигурителни вноски на лицата по трудови, извънтрудови и служебни правоотношения на ДФ „Земеделие“ за 2013 г. Общата сума за цялата година възлиза на 36 025 742 лв. Средствата са утвърдени с ПМС №1/2013 г. за изпълнението на държавния бюджет.


Общините-бенефициенти по ПРСР ще получават безлихвени заеми и за насърчаване на туристическите дейности

Правителството разшири обхвата на действие на ПМС 59/2011 г., което определя условията и реда за отпускане на безлихвени заеми на общините от централния бюджет за финансиране на разходи за окончателни плащания по одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. Промените в него предвиждат то да се прилага и за общини с одобрен проект по мярка 313 от програмата – „Насърчаване на туристическите дейности”.

Разширяването на обхвата на постановлението е продиктувано от обстоятелството, че общините, ползватели на безвъзмездна финансова помощ по тази мярка, са с малък бюджет и приходи и са силно затруднени да набавят средства за осигуряване на финалните плащания към изпълнителите по съответните проекти.

С цел постигане на сигурност и предвидимост при изпълнението на държавния бюджет и с оглед на действителното възстановяване на безлихвените заеми не по-късно от 15 декември на съответната бюджетна година, е съкратен крайният срок за предоставяне на безлихвените заеми. Предвижда се това да става до 30 ноември, а не както беше досега – до 7 декември.

Приета е нова тарифа за таксите, събирани в системата на Изпълнителната агенция по горите

Министерският съвет прие нова и отмени досега действащата тарифа за таксите, които се събират в системата на Изпълнителната агенция по горите. Това се налага поради влизането в сила след април 2012 г. на Закона за горите и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, в които са предвидени някои нови позиции. В тарифата размерът на таксите е определен на база разходите на Изпълнителна агенция по горите, регионалните дирекции по горите и специализираните териториални звена за извършване на съответните услуги.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.