1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Правителството ще отдели допълнителни средства за борба с болестта „син език”

Правителството ще отдели допълнителни средства за борба с болестта „син език”

Предстои и одобрение на българската позиция за извънредното заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Осигуряването на 8 млн. лв. за гарантиране на нормалното функциониране на местата за лишаване от свобода и на близо 1,9 млн. лв. за ограничаване и ликвидиране на огнищата на болестта „син език” ще обсъди правителството на утрешното си заседание. В дневния ред на кабинета е включено и одобряването на допълнителни трансфери по бюджетите на общини за изплащане на стипендии на ученици с изявени дарби.

Предстои правителството да одобри българската позиция за предстоящото извънредно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство. Срещата е посветена на мерките, които следва да бъдат предприети в резултат на въведеното от Русия ембарго за внос на селскостопански продукти от ЕС.

Министрите ще разгледат предложение до Президента на Република България за удостояване с държавна награда на двама доброволци и на петима служители на МВР за приноса им за спасителните и аварийно-възстановителните дейности при наводнението в Мизия в началото на м. август. Предложението е укази за награждаване с медал „За гражданска заслуга” – втора степен, да бъдат издадени за Пламен Пенев, Иван Иванов, Васил Петров, Петко Вишев и Драгомир Гайдев от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и на доброволците Владислав Димитров и Мирослав Маринов.

В дневния ред на кабинета са включени решения за определяне на вицепремиера Йордан Христосков за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, за утвърждаване на предложенията на председателя на НСИ за негови заместници, както и предложение до Президента за назначаване на посланика ни в Италия за представител на България и в Малта, със седалище в Рим.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.