1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предложението на БАБХ за криминализиране отглеждането на животни не се отнася за стопаните, отглеждащи животни за лична консумация

Предложението на БАБХ за криминализиране отглеждането на животни не се отнася за стопаните, отглеждащи животни за лична консумация

Последните години се засили практиката за безконтролно развъждане и търговия с животни

По повод предложението на БАБХ за криминализиране отглеждането на животни, което беше направено вчера, 5 ноември, след срещата с представители на птицевъдния сектор, и некоректното му интерпретиране и комуникиране в публичното пространство, БАБХ уточнява, че евентуалната промяна ще засегне всички, които отглеждат и развъждат животни в разрез със законодателството и ги реализират на пазара и/или получават субсидии за това. Предложението не се отнася за стопаните, отглеждащи животни в задните си дворове, които ги използват за лична консумация, но не получават пари за това.

Последните години се засили практиката за безконтролно развъждане и търговия с животни и продукция от тях, което се отрази и на епизоотична обстановка.

Предложението цели създаване на нормална атмосфера за бизнес на изрядните животновъди, без значение на големината на стопанствата им, както и предпазване на населението от закупуване на опасни храни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.