1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Представят ПРСР в столицата

Представят ПРСР в столицата

В дискусията ще се включат министърът на земеделието и храните Десислава Танева и изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов

"Деветте пътя към еврофондовете" – така е наречена националната кампания, която има за цел да скъси пътя на европейското финансиране за българския бизнес. На среща в столичен хотел утре (30.06.) ще бъде представена Оперативната програма за развитие на селските райони до 2020 година.

Организатори са Министерство на земеделието и храните, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и няколко медии. В дискусията по отделните мерки в новата оперативна програма "Развитие на селските райони" ще се включат министърът на земеделието и храните Десислава Танева, изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов", представители на техните екипи и на неправителствени организации. В края на фоума е предвидено време за въпроси по мерките от програмата, които ще бъдат отворени до края на 2015 година.

Припомняме ви, че  досега бяха отворени мерките "Инвестиции в земеделските стопанства" и "Стартова помощ за млади земеделски стопани", а се очаква прием на проекти и по подмярката "Водено от общностите местно развитие", известно от старата оперативна програма като "подхода ЛИДЕР".

текст: Ангел Трайков

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.