1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Прекратява се приемът по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”

Прекратява се приемът по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”

Ресурсът от близо 20,4 млн. лева е изчерпан

На 7 април 2015 г. ще приключи приемът на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. Прекратяването се налага поради изчерпване на ресурса от близо 20,4  млн. лева, определен за финансовата 2015 г. 

Заявленията за подпомагане по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”, подадени в периода 3-7 април 2015 г., ще се приемат под условие. Договори по тях ще бъдат сключвани, в случай че се освободи финансов ресурс. Този ресурс се освобождава, ако други кандидати с приети и одобрени от Държавен фонд „Земеделие” заявления за финансова помощ не поискат авансово плащане след подписване на договор или се откажат от изпълнение на инвестициите си и не подпишат договор с Фонда. Тогава средствата, одобрени за реализацията на техните проекти, се връщат обратно в бюджета на мярката за 2015 г. и се преразпределят към кандидатите, чиито заявления са приети под условие.

Припомняме, че документи за финансова помощ по „Преструктуриране и конверсия на лозя” се приемат от 9 март 2015 г. в Централно управление на ДФ „Земеделие”. Към настоящия момент са подадени 39 заявления, а първите одобрени кандидати вече подписват договори с Фонд „Земеделие”. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.